SE & GÖRA | STUGUTHYRNING | KOMMUNIKATIONER | ÄTA | HANDLA | HISTORIK | ALLMÄNT | HEM
  Jobba hos oss
  Är du intresserad av att jobba i skärgården sommaren 2024?

Harstena är den mest besökta ön i Östgötaskärgården och hit hittar många olika besökare. Några kommer med egna båtar, några hyr en stuga några dagar och några kommer med turbåt över dagen. På ön finns det bland annat restaurang, bageri, rökeri, handelsbod och stugor till uthyrning. Vårt mål är att ge bra service med personlig känsla. Därför är din största uppgift som medarbetare hos oss att ge alla våra gäster ett fantastiskt besök i vår skärgård och på vår ö.

För att arbeta på Harstena så behöver man bo på ön och personalboende finns att tillgå.

Jobba i Handelsboden
   Vi söker tre affärsbiträden för arbete i handelsboden under hela eller delar av perioden från mitten/slutet av juni till mitten/slutet av augusti. I arbetsuppgifterna ingår även tillsyn och städning av uthyrningsstugor. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Bagare
   Vi söker 2-3 bagare som kan jobba från slutet av juni till mitten av augusti. Man bör som sökande ha stort intresse av bakning och vi ser gärna att man har bageriutbildning eller någon form av erfarenhet av arbete i bageri. Erfarenhet av att baka med surdeg är meriterande. Som person vill vi att du är noggrann, stresstålig, ansvarsfull och morgonpigg. Välkommen med din ansökan, hör gärna av dig om du har några frågor. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Stugvärd
   Som stugvärd ansvarar man för att alla stugor är i ordning när nya gäster anländer. I arbetsuppgifterna ingår förutom tillsyn och städning av uthyrningsstugorna även tvätt. Från slutet av juni till mitten av augusti. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Hamnvärd
   Som hamnvärd så sköter man upptagning av hamnavgift i hamnen och ansvarar för att sköta sophantering och städning. Från slutet av juni till slutet av augusti. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Servitris
   Restaurangen söker 4-5 servitriser. Från slutet av juni till mitten/slutet av augusti. Skicka in din ansökan till info@restaurangloftet.se.

Kock
   Restaurangen söker 1-2 kockar. Från slutet av juni till mitten/slutet av augusti. Skicka in din ansökan till info@restaurangloftet.se.

Jobba i Rökeriet
   Som fiskarlärling i rökeriet så hjälper man till med förberedelser av fisken och sköter rökningen. Röken är en traditionell varmrök och själva rökningen tar ca 5-6 timmar. I arbetsuppgifterna ingår förutom detta även att hänga garn och vara med och ta upp näten. Från slutet av juni till mitten av augusti. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Kajakguide
   Som kajakguide är man ansvarig för kajakuthyrningen och för att guida grupper till och från Harstena och i skärgården runt omkring ön. Man skall vara serviceinriktad, beredd på flexibla arbetstider och vara duktig på att paddla kajak (t ex klara kamraträddning). Från slutet av juni till mitten av augusti. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Skeppare till Ellen af Harstena
   Vi har även två lite större skärgårdsbåtar, Ellen af Harstena är den största på 63 bruttoton och tar hon 90 passagerare. Ellen trafikerar i första hand Skärgårdslinjen mellan Fyrudden och Harstena (Gröna linjen), men går även på specialturer ibland. För att vara skeppare på Ellen behöver man som lägst ha behörighet Fartygsbefäl klass VIII inre fart (dvs upp till 70 bruttoton). Ellen går i daglig trafik från mitten av juni till slutet av augusti och man jobbar vanligen på ett vecka-veckaschema. Olika alternativ finns när det gäller boendet. Du får gärna bo i närheten av Fyrudden eller Valdemarsvik, annars är det möjligt att bo ombord. Vi kan oftast även hjälpa till med boende i närheten. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Skeppare till Svanö
   Skärgårdsbåten Svanö är på 37 bruttoton och tar 63 passagerare. Svanö trafikerar den röda linjen i Skärgårslinjen, från Arkösund via Tyrislöt till Harstena. Ibland kör vi även på specialturer, t ex bröllop eller gruppresor. För att vara skeppare på Svanö behöver man som lägst ha behörigheten Fartygsbefäl klass VIII begränsad inre fart (dvs upp till 40 bruttoton). Våra skärgårdsbåtar går i daglig trafik från mitten av juni till slutet av augusti och det är oftast två skeppare som delar på dagarna enligt ett vecka-veckaschema. Du får gärna bo i närheten av Arkösund, annars är det möjligt att bo ombord eller om du har en egen båt kan vi ordna båtplats för den. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Däcksmän till Ellen af Harstena och Svanö
   Är man däcksman på Ellen eller Svanö hjälper man att lägga till och kasta loss och under gång tar man hand om passagerarna. Man tar t ex betalt och hjälper passagerarna ombord. Väl ombord sköter man försäljningen och informerar och svarar på passagerarnas eventuella frågor. För att jobba som däcksman behöver man ha ett Läkarintyg för sjöfolk och ett Basic safety-certifikat. Har du inte dessa intyg/certifikat kan vi hjälpa till med dessa, man behöver då gå en intern utbildning hos oss i grundläggande säkerhet och passagerarsäkerhet (en dag med brand-, hlr-, livflotteövning + webbkurs hemma) och vi hjälper till med tid för läkarundersökning innan säsongen startar. För denna arbetsuppgift går det bra att bo i närheten av Fyrudden eller Arkösund. Båda båtarna går dagligen från mitten av juni till slutet av augusti och man är flera som delar på dagarna på varje båt. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Skeppare till Stella, Färjan och Runnskär
   Vi har tre olika mindre båtar i verksamheten, med dessa kör vi turbåtstrafik, taxitrafik och varutransporter till verksamheterna på Harstena och Ämtö. För att vara skeppare på dessa behöver man ha examen som Fartygsbefäl klass VIII. Från slutet av juni till slutet av augusti. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Stugvärd på Ämtö
   Som stugvärd på Ämtö ansvarar man dels för kontroll och städning av stugorna och dels för att kiosken är bemannad under dagen. I arbetsuppgifterna ingår även tillsyn och städning av servicehuset och bastun. Från slutet av juni till mitten av augusti. Skicka in din ansökan till jobb@harstena.se.

Sökord
   Lediga jobb, sommarjobb, arbete, Fyrudden, Valdemarsvik, Gryts skärgård, Tyrislöt, Söderköping, Sankt Anna skärgård, Arkösund, Norrköping, Arkösunds skärgård, klass 8 inre fart, fb klass 8, båtförare, Harstena, Skärgårdslinjen, Skärgårdskompaniet.

 
ALLMÄNT

Jobba hos oss
Väder
Länkar
Sajtkarta
Loggboken
Var ligger närmsta...?
Om www.harstena.se
Mer information

Copyright © 1999 Harstena Turistservice